سیم کشی سیستم اعلام حریق

سیم کشی سیستم اعلام حریق

سیم کشی سیستم اعلام حریق چگونه است ؟

سیم کشی سیستم اعلام حریق و چگونگی نصب تجهیزات اعلام حریق ، در این مقاله سعی داریم شما را آشنا کنیم با نحوه سیم کشی اعلام حریق ، نحوه تست زون و یا مدارهای دتکتور ها و شاسی ها ، نحوه تست مدار آژیر و کنترل پنل سیستم اعلام حریق

 شایان ذکر است که شما با مطالعه این آموزش می توانید در امر عیب یابی و رفع عیب سیم کشی اعلام حریق خبره شوید.

 

برای شروع کار ابتدا بایستی نقشه سیستم اعلام حریق را مطالعه کنیم و سیم کشی سیستم اعلام حریق را مطابق نقشه اجرا کنیم و اگر سیم کشی از قبل اجرا شده سیم کشی اجرا شده را با نقشه مطابق نماییم و چنانچه اشکالی در آن هست اصلاح نماییم .

سیم کشی سیستم اعلام حریق

 

در حالت کلی میتوان برای مدار آژیر ها و دتکتور ها از کابل افشان دو رشته و در ساختمانهایی که از ریموت LED استفاده میشود میتوان از کابل سه رشته با سطح مقطع ۱٫۵ یا ۲٫۵ میلیمتر مربع استفاده نمود . در صورتی که طول مسیر کابل در هر زون کمتر از ۱۰۰۰ متر باشد از کابل با مقطع ۱٫۵ میلیمتر مربع استفاده میگردد.

در مکان هایی که امکان ضربه یا ساییدگی و جویده شدن توسط حیوانات وجود دارد باید کابل ها را حفاظت مکانیکی کرد. می توان در مورد سیم ها ی آژیرها و چراغ ها ، برای حفاظت ، آنها را داخل دیوار زیر حداقل ۱۲ میلی متر گچ به صورت توکار قرارداد .

نوع کابل سیگنال با توجه به محل عبور کابل تعیین میگردد، در صورتی که کابل از مناطق با نویز زیاد عبور نماید، مانند کابل برق فشار قوی یا کابلهای مخابرات در این صورت از کابل شیلد دار استفاده می گردد و در غیر این صورت از کابل معمولی . کابل سیگنال روکار یا داخل لوله میبایست قدرت تحمل ۳۰ دقیقه حریق را داشته باشد.

پس از انجام سیم کشی اقدام به نصب دتکتورها ، شاسی ها و آژیرها مینماییم .

نصب و استقرار تجهیزات سیستم اعلام حریق طبق استاندارد BS 5839 و کابل کشی طبق استاندارد BS 6207 انجام می گیرد .

برای شروع  نصب تجهیزات اعلام حریق ابتدا پایه دتکتور ها را توسط پیچ و رولپلاک به سقف محکم میکنیم وسپس سیم بندی آن را مطابق نقشه ارائه شده توسط سازنده  به پایه دتکتور متصل میکنیم و در آخر هد دتکتور از نوع دودی یا حرارتی را مطابق نقشه روی پایه میبندیم .

چند نمونه از سربندی های مربوط به پایه دتکتورهای اعلان حریق را در شکل های زیر مشاهده کنید.

سیم بندی پایه دتکتور اعلام حریق سنس : 

 

نقشه پایه دتکتور سنس

سیم بندی پایه دتکتور اعلام حریق زتا : 

 

نقشه پایه  دتکتور اعلام حریق زتا  ZETA

سیم بندی پایه دتکتور اعلام حریق آریاک : 

نقشه پایه دتکتور آریاک

 

دتکتورهای اعلام حریق دارای پلاریته مثبت و منفی میباشند ، و در هر مدار یا زون میتوانیم از دتکتور حرارتی ، دودی و شاسی  در هر قسمت مدار یعنی اول ، وسط و آخر مدار داشته باشیم . سیم کشی دتکتور های اعلام حریق بصورت موازی انجام میشود و دتکتور ها میبایست پشت سر هم قرار گیرند و نباید هیچ انشعابی در مدار باشد  و عنصر انتهای خط EOL  را روی پایه آخرین قطعه که میتواند شاسی یا دتکتور باشد نصب میکنیم .

مجموع تعداد دتکتورهای دودی و حرارتی در هر زون طبق استاندارد BS حداکثر ۳۲ عدد میتواند باشد .ولی برای تعیین  تعداد دتکتورها  در هر زون به دفترچه راهنمای همان کمپانی مراجعه فرمایید .

همچنین تعداد شاسی در هر زون هیچ محدودیتی ندارد  

 سیم کشی شستی های اعلام حریق در سیستم های متعارف و آدرس پذیر تقریبا مشابه هم است و در هر دو سیستم دو سیم وارد شستی و دو سیم دیگر از آن خارج می شود.و رعایت پلاریته مثبت و منفی ضروری نیست  سربندی سیم های ورودی و خروجی روی ترمینال های داخل شستی، می بایست مطابق دستورالعمل سازنده انجام شود.

نمونه ای از سربندی  مربوط به نصب و سیم کشی شستی  اعلان حریق را در شکل  زیر مشاهده می کنید.

سیم کشی شاسی اعلام حریق

 

 

 

  • مطمئن شوید که به هر شستی مقاومت ۴۷۰ اهم متصل باشد ، درغیر این صورت به جای حالت اعلام حریق نشانگر اشکال مداراتصال کوتاه روشن خواهد شد . ( داخل شستی های اعلام حریق آریاک ، مقاومت تعبیه شده است)

 

آژیر ها نیز در در سیستم اعلام حریق دارای پلاریته مثبت و منفی هستند و مدار آنها موازی هست و در آخرین آژیر عنصر انتهای خط نصب میگردد و هرگز نباید در مدارات آن انشعاب گرفته شود ،  سپس توسط اهم متر مدار آژیر ها را توسط اهم مترتست میکنیم بطوری که دقیقا مقدار مقاومت انتهای خط را روی دوسر سیم در ابتدای مسیر  آژیرها داشته باشیم .

سیم کشی سیستم اعلام حریق آژیر

 

هنگامی که کلیه کارهای ساختمانی تمام شد و گرد و غباری وجود نداشت کنترل پنل مرکزی را در محل تعیین شده  طبق  نقشه  نصب می کنیم و در پوش روی دتکتور ها را از روی آنها خارج میکنیم .

پنل اعلام حریق در محلی باید نصب گردد که به راحتی قابل رؤیت باشد.

محل نصب پنل اعلام حریق معمولا در ورودی های اصلی و یا مسیرهایی که ماموران آتش نشانی می توانند وارد شوند میباشد .

پنل اعلام حریق باید توسط یک دتکتور که به سقف نصب شده و دقیقا بالای آن قرار دارد  حفاظت شود و یک آژیر اصلی در کنار این مرکز کنترل وجود داشته باشد.

و پس از اطمینان از سالم بودن مدار دتکتورها و آژیر ها سیم آنها را با توجه به پلاریته مثبت و منفی در محل مربوطه در کنترل پنل اعلام حریق نصب میکنیم .

سیم کشی سیستم اعلام حریق باتری

زمانی که مطمئن شدید کلیه اتصالات محکم و عایق روی سیم ها سالم اند، باتری ها را در داخل دستگاه جایگزین و سیم آن را وصل کرده و سپس برق دستگاه را نیز متصل کنید ،سیم ارت (اتصال زمین) را به بدنه فلزی پانل وصل کنید . حال می توانید دستگاه را به طور کامل و عملی تست نمایید.

باطری ها باید از نوع  مرغوب و شارژ کامل استفاده شوند. باطریهای نامرغوب حتی اگر شارژ شوند، باعث اعلام اشکال می گردند. لازم است در موقع لزوم و در زمانهای معینی سیستم بازدید شود و اشکالات احتمالی آن رفع گردد.

چنانچه باطریها متصل نبوده و یا خالی باشند ، نشانگر اشکال تغذیه ( POWER SUPPLY FAULT ) روشن می شود .

سیستم اعلام حریق بصورت ۲۴ ساعت در حال کار میباشد و امکان خاموش کردن آن وجود ندارد .

همچنین میتوانیم مرکز کنترل را قبل از متصل کردن به سیم کشی ساختمان تست نمود .

قیمت اعلام حریق آریاک

  • ابتدا تمام مقاومت های انتهای خط زون ها و آژیر ها را در جای خود در ترمینال قرار دهید ،
  • دو باطری ۱۲ ولت را داخل پنل اعلام حریق قرار دهید و آنها را به وسیله سیم رابط به صورت سری متصل کنید . باطری ها را نیز به وسیله سیم های سیاه و قرمز مربوطه متصل به برد اصلی ، به دستگاه متصل کنید . سیم قرمز مثبت و سیم سیاه منفی است . نشانگر اشکال تغذیه (Power Supply Fault) روشن شده و بازر به صدا در خواهد آمد . ورودی ۲۲۰ ولت را به برق وصل کنید در این حالت چراغ Mains On روشن می شود و در صورتیکه باطری ها خالی نباشد چراغ نشانگر اشکال تغذیه خاموش شده و بازر قطع می شود . اگر باطری ها کاملا خالی و یا نامرغوب باشند چراغ اشکال تغذیه کماکان روشن می ماند اما بهتر است که با باطری جدید شارژ شده تست انجام شود .

 

کلید های پنل های اعلام حریق :

روی پنل های اعلام حریق عموما کلید های زیر وجود دارد :

  • Test Zone Lamp/Resound/Reset
  • Silence Fault Sounders
  • هSilence Alarm Sounder
  • Evacuate

این کلید ها در حالت نرم فعال نیست و آنها توسط سوئیچ  و یا یک کد که در دسترس نگهبان یا مسئول آتش نشانی هست فعال میشوند .

هر زون اعلام حریق دارای دو چراغ یکی زرد که در مواقع خرابی Fault روشن میشود و دیگری قرمز  Fire که در زمان وقوع حریق ، روشن میشود .

آزمایش مدار نمایشگر و وضعیت تغذیه کنترل پنل اعلام حریق  

برق ۲۲۰ ولت را قطع کنید ، بعد از چند ثانیه چراغ Power Supply Fault روشن خواهد شد در این حالت چراغ Mains On خاموش شده و بازر به صدا در خواهد آمد . دکمه Silence Fault Sounders را فشار دهید ، بازر خاموش می شود ولی چراغ Power Supply Fault روشن شده و بازر به صدا در می آید . باطری را دوباره وصل کنید , پس از مدت کوتاهی دستگاه به حالت عادی بر می گردد و بازر خاموش می شود و فقط چراغ سبز رنگ Mains On روشن میماند

این آزمایشات بایستی با باطریهای نو و پر انجام گیرند . باطری های نامرغوب باعث اعلام اشکال می گردند حتی اگر شارژ شوند .

 

آزمایش کردن مدار آژیر  پنل اعلام حریق :

  • ترمینال های خروجی آژیر را اتصال کوتاه کنید و به همین وضعیت نگهدارید ، چراغ Sounder Fault روشن خواهد شد و بازر به صدا در خواهد آمد. دکمهSilence Fault را فشار دهید در نتیجه بازر خاموش خواهد شد اما چراغ Sounder Fault روشن می ماند.اتصال کوتاه را بردارید تا دستگاه به حالت نرمال برگردد .

این آزمایش را با باز کردن مدار آژیر از ترمینال ها تکرار کنید .

 

برای آزمایش مدار دتکتور ها بایستی سه وضعیت مدار باز ، مدار اتصال کوتاه و وضعیت حریق را تست کنیم

برای دو حالت اول مدار را باز و یا اتصال کوتاه میکنیم و در نتیجه چراغ Fault مربوط به همان زون روشن میشود .

برای آزمایش وضعیت حریق توسط یک مقاومت۴۷۰ اهم  دو ترمینال مربوط به زون را متصل میکنیم  اتصال به وجود آمده که باعث ازدیاد جریان کنترل می گردد و در نتیجه پنل در وضعیت حریق میرود و چراغ قرمز رنگ همان زون روشن میشود .

 

انواع بازدید سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق برای اینکه همیشه آماده بکار باشد بایستی دائما بازدید شود .

بازدید روزانه

کنترل کنید که فقط چراغ سبز رنگ MAINS ON روشن بوده و هیچ چراغ دیگر ، بازر یا آژیری روشن نباشد . هر گونه اشکال را به سرویسکار مربوطه گزارش دهید و در فرم ثبت وقایع ثبت کنید .

بازدید هفتگی

دکمه های پنل را توسط سویچ یا کد فعال کنید و با فشار دادن دکمه  RESET / RESOUND / TEST ZONE LAMPS کنترل کنید که چراغ زونها روشن می‌شود و بازر کار می‌کند . شستی اعلام حریق یا دتکتوری را فعال کنید تا اعلام حریق آزمایش شود ، عملکرد آژیرها را کنترل کنید . ( برای انجام این آزمایش به دونفر نیاز میباشد ) .

کلیه شستی ها و دتکتورها را کنترل کنید تا مطمئن شوید همگی آنها در دسترس می باشند .

هر هفته یک زون مختلف و همچنین شستی و یا دتکتور متفاوتی را امتحان کنید . بدین ترتیب به صورت دوره‌ای کلیه شستی‌ها و دتکتورها را امتحان کرده‌اید .

بازدید فصلی

گزارشات قبلی را مطالعه کنید و چک کنید که اشکالات قبلی به صورت صحیح برطرف شده باشند .

باطری و اتصالات آنرا بازدید کنید .

مانند بازدید هفتگی در هر زون یک دتکتور و یا شستی را فعال کنید تا اعلام حریق را آزمایش کنید .

برق ۲۲۰ ولت را قطع کرده و قابلیت باطری برای تغذیه آژیرها را کنترل کنید .

بازدید سالانه

همانند بازدید هفتگی و فصلی عمل کرده ولی کلیه دتکتورها ، شستی های اعلام حریق ، آژیرها و تجهیزات کمکی را برای عملکرد صحیح کنترل کنید .

هر دو یا سه سال یک بار

برای حصول اطمینان از عملکرد صحیح و عدم وجود آژیر مزاحم ، دتکتورهای دود را تمیز کنید . لازم به ذکر است که برای تمیز کردن این دتکتورها وسایل مخصوصی مورد نیاز می باشد . در صورت نیاز با سرویسکار مربوطه تماس بگیرید .

هر پنج سال یک بار

باطری‌های خشک را تعویض کنید .

 

 

مطالعه این مطلب را به شما توصیه می کنیم:

آشنایی با سیستم های اطفا حریق

 

لطفا برای امتیاز دادن به این مطلب کلیک نمایید
[Total: 149 Average: 3]

One thought on “سیم کشی سیستم اعلام حریق

  1. داریوش فلاح میگوید:

    ممنون از راهنمائی خوبتان. خواهشمندم یک مرکز اموزش خوب در مورد سیستم اعلان حریق اعلام بفرمائید

    • حسین شریفی میگوید:

      از این که این مطلب برای شما مفید بوده خوشحالیم . ما کلاسی ویژه آموزش نداریم ولی هر سوالی داشتید و یا در صورت تمایل با قسمت خدمات ما هماهنگ کنید و برای آموزش رایگان سیستم اعلام حریق مراجعه فرمایید .

          • آذری میگوید:

            سلام خسته نباشید،نقشه سیمبندی رله۲۴ولت به دستگاه جهت هواکش رامیخاستم ممنون

          • مهدی شریفی اصل میگوید:

            سلام اگر از هواکش های معمولی استفاده میکنید با استفاده از رله فایر دستگاه قابل اجرا است ولی برای استفاده از هواکشهای صنعتی رله کمکی نیاز است در صورت نیاز با شماره های شرکت ۰۲۱۳۳۹۹۶۶۲۶ داخلی ۱ تماس بگیرید

      • حسین شریفی میگوید:

        سلام
        خیلی ساده مطابق نقشه شاسی خود مثبت اون رد به مثبت زون و منفی شاسی را به منفی زون پنل اعلام حریق وصل میکنیم و در آخر عنصر انتهای خط را مابین مثبت و منفی ترمینال شاسی اعلام حریق قرار میدهیم

  2. مجید میگوید:

    سلام، خسته نباشید
    ممنون از راهنماییتون.
    برای وصل کردن سنسورهای داخل طبقات یک ساختمان چهار طبقه دو واحدی که به صورت سری به هم وصل میشن، وقتی آخرین سنسور در هر طبقه را نصب میکنیم آیا برای خروجی سنسور که آخر خط هست چیزی باید وصل کنیم یا کاری انجام دهیم؟
    لامپ بالای در هر واحد چگونه وصل میشه؟
    آیا آژیر و کلید اعلام خطر سیم کشی جدا از سیمکشی داخل ساختمان دارند؟
    و اینکه بعد از همه این مراحل وصل کردن سیمکشی واحدها به زون مربوطه داخل جعبه به برد اصلی به چه صورت انجام میشه؟
    خیلی خیلی خیلی معذرت بابت این همه سوال
    خیلی ممنون بابت سایت خوبتون

    • حسین شریفی میگوید:

      سلام
      شما بایستی برای آخرین دتکتور عنصر انتهای نصب کنید. این عنصر معمولا داخل پنل اعلام حریق روی ترمینال زون های ورودی هستند .
      برای نصب چراغ ریموت های بدین شکل هست که پایه -R دتکتور های داخل هر واحد را بهم وصل کنید و طبق راهنمای پایه هر برند اعلام حریق مثبت و منفی را ریموت LED وصل کنید .
      برای آژیر بایستی سیم کشی مستقل از از دتکتور ها داشته باشد ولی شاسی ها باید در مسیر زون ها سیم بندی شود مگر موارد خاص

  3. امیرحسین میگوید:

    با سلام ممنون از اطلاعات مفید تون
    من یه دستگاه hochiki دارم که حدودا میخوام ۲۸ دتکتور دو حالته(دود. حرارت)بهش نصب کنم طریقه سیم کشی و اتصالش به پنل میخواستم بهم راهنمایی کنید

  4. محمدعلی میگوید:

    سلام وقت بخیر. ببخشید یه لطف میکنید که چگونگی سیم کشی ازیر ها و شستی ها و دتکتورها از پنل اصلی توضیح بدید که چگونه است

  5. kamran میگوید:

    سلام و خسته نباشید. در سیم کشی اعلام حریق سیمها یی که به دتکتورها و اژیر و … میروند باید دارای ارت هم باشند یا فقط فاز و نول؟ ممنون

    • حسین شریفی میگوید:

      سلام
      تجهیزات اعلام حریق همگی دارای ورودی ارت هستند و برای پروژه های که پیش بینی سیستم ارت دارند میتوانیم از ارت استفاده کنیم .
      همچنین تجهیزات اعلام حریق با ولتاژ ۲۴vd کار میکند. و فاز و نول اصلاحی برای منابع تغذیه ۲۲۰ ولت AC میباشد که هیچ یک از تجهیزات اعلام حریق نباید متصل شود بجزء کنترا پنل مرکزی

      • حسین شریفی میگوید:

        سلام و عرض ادب
        ما در شیراز مشتریان و همکاران زیادی داریم ولی متاسفانه هیچ یک کار آموزشی انجام نمیدهند ولی اگر خواستید میتوانیم شماره آنها را به شما بدهیم تا از آنها راهنمایی بگیرید .

  6. سعید میگوید:

    سلام خسته نباشید
    اجرای اعلام حریق با برقکار هست یا مثل آسانسور پیمانکارش جداست؟
    بعد تجهیزات اعلام حریق همه روکار نصب میشن؟
    ممنون

    • حسین شریفی میگوید:

      سلام
      برای نصب سیستم اعلام حریق تکنسین های مخصوص و آموزش دیده لازم هست ولی برای پروژهای کوچک کارفرما ها از طریق برق کار اقدام به نصب و سیم کشی برای سیستم اعلام حریق انجام میدهند .
      و اغلب تجهیزات اعلام حریق روکار هست .

  7. حسین میگوید:

    سلام خسته نباشید.

    یک سوله داریم که تابلو اعلام حریق داخل این سوله نصب میشه.

    بیرون از سوله ۸تا اتاق داریم با فواصل مختلف

    برای این ۸تا اتاق اعلام حریق هم میخوایم کار کنیم

    چه سایز کابل و چند رشته از پنل برای هر کدام از این اتاق ها باید بره؟
    مرسی از راهنمایی های مفیدتون

    • حسین شریفی میگوید:

      سلام و عرض ادب
      بستگی به ابعاد اتاق های شما دارد و نیاز پروژه ولی چنانچه تعداد دتکتور ها در هر اتاق کمتر از بیست عدد هست و شما میخواهی هر اتاق را یک زون در نظر بگیرید ( بعلت فاصله بین اتاق ها پیشنهاد ما هم همین هست ) برای هر کدام از اتاقها یک کابل دو رشته افشان با سطح مقطع یک و نیم میلیمتر استفاده نمایید .

    • مهدی شریفی اصل میگوید:

      سلام دلایل دیر عمل کردن شعله ای عبارتند از
      ۱ شعله در میدان دید دتکتور نباشد .
      ۲ دتکتور گرد و خاک و آلودگی داشته باشد .
      ۳ بیش از دو عدد شعله ای به یک زون وصل شود .

  8. محمد رضا میگوید:

    با سلام و عرض ادب یه سوال داشتم ما سه تا سوله داریم که اینها همشون تو یک زون سیم کشی شدن که شاید تعدادشون به ۳۲ نرسه ولی فک کنم۲۸ تا دتکتور دودی و حرارتی و شاسی ضربه ای دارد که ایا به خاطر گرمایی که زیر سقف های سوله به وجود میاد ممکن هست ان زون در پنل فالت بده؟

    • مهدی شریفی اصل میگوید:

      سلام به علت گرما احتمال foult خیلی کم است لطفا هر سوله یک زون مستقل شود تا ایراد یابی و تشخیص حریق دقیق تر باشد .

  9. امین احمدی میگوید:

    سلام جناب شریفی تشکر از راهنمایی های بی نظیرتون ، بعضی از همکاران جهت نظافت دتکتورها از تینر فوری استفاده میکنن ، نظر شما در این رابطه چیست؟

  10. میترا میگوید:

    سلام یه سوال کلی داشتم میخاستم ببینم ایا اگر از روی سهل انگاری دکمه شاسی اعلام حریق فشار داده شود صدای آژیر بلند شود آیا خسارتی به دستگاه وارد میشود.

  11. اسماعیل میگوید:

    سلام .خواستم بپرسم محل قرار گیری دتکتور در چه جایی در اتاق و پذیرایی باشد یعنی در چه فاصله از در ب ورودی وپنجره دتکتور بعدی باید باشد

  12. سامان میگوید:

    سلام ببخشید ما ساختمونمون وقتی فیوز مربوط به اعلام حریق رو وصل میکنیم آژیر صداش در میاد و قسمت زون ۴ روشن میشه تو تابلوش علتش از چیه ممنون میشم بگید

    • مهدی شریفی اصل میگوید:

      سلام اگر آژیر اصلی به صدا در میاید ممکن است در زون ۴ عنصری (شاسی یا دتکتور ) تحریک شده باشد و اگر خرابی باشد آژیر داخلی پنل با چراغ زرد رنگ روشن میشود وباید اقدام متناسب صورت گیرد در صورت نیاز باشماره ۰۲۱۳۳۹۹۶۶۲۶ داخلی ۱ تماس بگیرید .

  13. عارف میگوید:

    سلام میشه نحوه بازکردن دتکتور رو هم توضیح بدین ، چطور قبل از باز کردن دتکتور سیستم رو قطع کنیم تا صداى آژیر قطع شود

    • مهدی شریفی اصل میگوید:

      سلام بعضی پنل های اعلام حریق دارای قابلیت disable میباشند که با استفاده از آن ابتدا زون را غیر فعال نموده و بعد دتکتور را باز کرده و یا هر فعالیت دیگری انجام دهید .

    • مهدی شریفی اصل میگوید:

      سلام شستی زتا دارای ۴ پیچ است که برای اتصال آن به پنل اعلام حریق باید از پیچ شاره ۱ و ۲ به مثبت و منفی زون متصل شود (بدون رعایت پلاریته ) و از همان پیچها به قطعه بعدی متصل میشود (شماره ۳ و ۴ بدون استفاده است) و اگر آخر خط باشد مقاومت آخر خط بین ۱ و ۲ قرار میگیرد. باتشکر واحد فنی

  14. هاشمی میگوید:

    با سلام
    آیا استفاده از سیم و کابل ضد حریق برای سیستم اعلان حریق در ساختمان های مسکونی الزامی میباشد?!
    یا میتوان از سیم های متعارف استفاده کرد?

    • PANTA میگوید:

      سلام
      با توجه به اینکه در ساختمان مسکونی سیم کشی اعلام حریق بصورت توکار انجام میشود، نیاز به کابل نسوز نیست.

    • PANTA میگوید:

      سلام
      بطور کلی خیر الزامی نیست .
      با توجه به نوع و نقشه بنا ممکن است لازم شود و بیشتر برای مکانهایی که تعداد اتاق های در بسته که همگی در یک زون باشند و یا ساختمانهای که ۲ یا چند واحد در یک طبقه باشند و بخواهیم آن طبقه یک زون باشد استفاده میشود .

  15. رجایی میگوید:

    سلام ایا شما خدماتی در جهت بازدید سیستم اعلام حریق انجام می دهید؟در صورت مثبت بودن ممنون میشوم نحوه تماس را اعلام بفرمایید.

  16. قباد ولی زاده میگوید:

    با سلام و احترام فقط میتونم بگم خدا اجرخیرتان دهد وهمچون انسانهای شما را در جامعه ما بیشتر کند تا خیر برکت برای انسانهای آن جامعه افزون گردد آمین یا ربالعالمین

  17. hasan میگوید:

    سلام ببخشید میخواستم بپرسم ساختمانی ک ۶طبقه است وهرطبقه دو واحد میشه همه ۱۲واحدرو روی یک زون قرارداد یانه هرطبقه دوتاواحد یه زون میخواد

    • PANTA میگوید:

      سلام حسن عزیز
      شما میتوانید هر واحد را رو یک زون درنظر بگیرید و هم میتوانید برای هر طبقه را یک زون اختصاص دهید.

      • مهدی میگوید:

        سلام، وقت بخیر ،ببخشید یک سئوال داشتم؟ اگر بخواهیم یک دتکتور را از مسیر کابل کشی سیستم متعارف کم کنیم آیا مشکلی برای پنل ایجاد می‌شود؟

  18. رضا میگوید:

    باسلام سالاری هستم خدا به شما اجر بده درزمانی که زونی فعال شد کلیدهای ساکت کردن اژیر و بیزر عمل نمکند چرا لطف کنید نصب تلفن کننده و کددهی وشماره تلفن را هم اموزش دهید

    • PANTA میگوید:

      سلام
      این مشکل علل مختلفی میتواند داشته باشد.
      سویچ خراب شده باشد ، کلیدهای روی برد خراب باشد و یا بخوبی فشوره نمیشود،کابل رابط بین در دستگاه و برد اصلی خراب هست و ….

  19. مرزبان میگوید:

    سلام و خسته نباشید
    آیا کلاس آموزشی هم برگزار می کنید خیلی از دوستان تمایل دارن اگر کلاسی برگزار بشه شرکت کنند.
    ممنون و اگر احتمالا کلاس برگزار بشه موقعیت مکانی کجا هست ؟

    • PANTA میگوید:

      ما کلاس آموزشی برگزار نمیکنیم ولی هر سوالی داشید از همین طریق و یا با تلفن پشتیبانی میتوانید پاسخ خود را بگیرید .

  20. علی میگوید:

    سلام
    اگه گابل اعلام حریق را از وسط یکی از دتکتور ها قطع کنیم ایا اتفاقی میفتذد یا فقط سیستم قظع میشود یا دستگاه هشدار میدهد یا آژیر

    • PANTA میگوید:

      چراغ فالت روی دستگاه روشن و بیزر داخلی دستگاه به صدا در خواهد آمد.
      سایر زونها و پنل به کار خود ادامه خواهند داد.

  21. Mehdi میگوید:

    سلام وقت بخیر
    برای نصب ددکتورها
    ورودی منفی و مثبت از ددکتور اول . دوم . و…
    به این صورت که از خروجی ددکتور استفاده نشود بصورت موازی و اشتراکی نصب شود آیا مشکلی پیش میاد
    لطفا راهنمایی کنید با احترام

    • PANTA میگوید:

      سلام
      بله مشکل پیش خواهد آمد. حتما باید دتکتور ها پشت سر هم و اصطلاحا قطار شوند . نباید انشعاب گرفته شود.

  22. محمدرضا فیروزبخش میگوید:

    با درود فراوان و خسته نباشید ، یک
    دستگاه اعلام حریق اریاک pl41988 داریم خروجی ترانس ۲۷ ولت به جایی وصل نیست باطریها چکونه شارژ میشوند لطفا
    راهنمایی بفرمایید خروجی را به کحا نصب کنم با سپاس‌‌ فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی